betonstuc aanrechtblad; geen naden, geen kitrand

Wat voor een materiaal is het?

Betonstuc is een kalkcementgebonden betonlook en daarmee directe familie van de Beton ciré-stucvarianten. Betonstuc van Kleurstuc.nl is echter zuiver mineraal en door zijn hardheid een stuk duurzamer. Het bijzondere daarbij is dat het tegelijkertijd flexibel is en daarmee weinig scheurgevoelig.
De uitstraling van betonstuc is strak, modern, industrieel. Maar je kan er ook juist een landelijke boerderijlook mee maken. Vele kleuren zijn mogelijk, maar de grijstinten blijken toch het meest favoriet.
Betonstuc op een aanrechtblad of tafelblad heeft de look van een massief loeizwaar betonnen blad, maar in werkelijkheid weegt het nauwelijks zwaarder dan de plaat of bekisting waarvan het gemaakt is. De tafel blijft daardoor nog makkelijk te verplaatsen.

<
inbouwwasbak zonder kitrand

Renovatie

Net als Sienna Sasso is betonstuc een uitstekende optie voor renovatie van een oude badkamer of keuken met kapotte tegels of lelijke kleur. De oude tegels mogen blijven zitten, het betonstuc gaat er overheen. Het zorgt voor een compleet nieuwe moderne look en het is een stuk voordeliger dan wanneer een tegelzetter oude tegels moet slopen, afvoeren en nieuwe plaatsen.
Je kan het prima zelf aanbrengen, het vereist minder specialisme/oefening dan Sienna Sasso. Bij een goed geëgaliseerde ondergrond is 1 laag veelal voldoende. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten; alleen naar het materiaal gekeken komt het neer op een goede middenklasse tegel. Tegels moet je dan vaak nog impregneren/vuilafstotend maken terwijl betonstuc dan al gebruiksklaar is.

betonstuc is hittebestendig

Toepassing

Betonstuc combineert prachtig in de moderne stoere interieurs met hout en staal. Niet alleen muren ook kastdeuren kunnen ermee worden afgewerkt. Maar vooral in natte ruimtes en als aanrechtblad bewijst het zijn dienst. En evengoed kunnen de trap, de open haard en de buitenkeuken ermee worden bekleed. Het materiaal heeft daar de perfecte eigenschapen voor:
• kalkcement is alkalisch dus schimmelwerend,
• betonstuc is zeer hard, kras-, stoot-, zelfs slagvast (nog meer dan Sienna Sasso),
• het is zeer waterresistent en kan zelfs geheel waterdicht worden gemaakt,
• tevens ook vuil-, olie- en vlek-dicht, maar wel levensmiddelecht (oftewel je kan gerust je boterham erop smeren). Kringen van een wijnglas krijg je niet en het is zo goed als onderhoudsvrij.
• siliconenkit is niet nodig; in dezelfde kleur maak ik 'betonstuc-kit', waarmee de binnenhoek naadloos en waterdicht wordt afgedicht.
• bij de plint tussen de muur en aanrecht of vloer kan een waterafstromend halfrond profiel worden aangebracht. Dat ziet er niet alleen chic uit, het is ook degelijk en praktisch.
• Als alternatief voor de watervaste dampopen silicaatimpregneer kan ook gekozen worden voor een vloeistofdichte impregnerende laag. Deze vormt een zeer sterke transparante bovenlaag met glans of gematteerd. Dit wordt vooral toegepast op tafelbladen en buitenkeukens.

betonstuc is hygiënisch, kalk- en schimmelvrij

Prijs Betonstuc

Voor stucadoors en dappere doe het zelvers:
De materiaalprijs voor betonstuc is 25€-35€/ m2 all-in excl. BTW. Ik kan de prijs zo laag houden omdat ik het zelf produceer. De basisprijs is incl.toeslagen. De laagste prijs is voor een combinatie van betonstuc met Sienna Velours. Voor betonstuc met een speciale waterproof afwerking (antislip) bij aanrechtbladen en natte ruimtes kom je op 35€.
Ik werk niet met standaardpakketten, ik verzorg maatwerk voor iedere klant. Dat betekent ook dat de opdracht na het klaarmaken van de bestelling niet meer kan worden ingetrokken. De minimum afname is 5m2.

Uitbesteding:
Om Betonstuc te laten opbrengen wordt er een projectprijs gerekend op basis van uren en materiaalkosten. Om een indicatie te krijgen van de minimumprijs tel je het aantal m2 x 120€ (arbeid en materiaal). E.e.a. is afhankelijk van de grootte en bewerkelijkheid van het object en de vochtigheid waar het materiaal aan wordt blootgesteld.
De BTW voor particulieren met een woning ouder dan 2 jaar is zeer gunstig; 9% (ook voor materiaal!). Je kan de projectprijs reduceren door de voorbewerking (primeren en afplakken) en nabewerking zelf te doen. Uiteraard krijg je daarvoor de nodige instructies.

Meer informatie over service en uitvoering vind je hier.