Wat voor een materiaal is het?

Sienna Velours is een kalkstuc. De pasta, die bij Sienna Sasso als een aparte glanslaag bovenop de basismortel wordt aangebracht, wordt bij Sienna Velours direct door de fijne Carrara-zandmortel gemengd. De verwerking gaat heel soepel door een flinke bijmenging van klei. Het resultaat is een mooie natuurlijke kalkstuc met eiglans en een zachte touch en feel. Net als velours.
Het wolkeffect is vergelijkbaar met de populaire kalkverf. Maar kalkverf is -wat ik noem- 2D, en Velours 3D; het heeft meer diepte. Stuc is natuurlijk ook dikker dan verf , maar nog steeds maar ongeveer 2-4mm.

Waar toepassen?

Sienna Velours is een natuurproduct gebaseerd op kalk en daarmee vochtregulerend, ademend en schimmelwerend. Het stucwerk kan je zelfs aanbrengen op licht vochtige muren. Ideaal ook voor het opknappen van een buitenhuis in Zuid Europa, met zijn brokkelmuren, moeilijke rondingen en klimaatverschillen binnen/buiten. Naast het gemak van het opbrengen en de natuurlijke eigenschappen, past het natuurlijk ook heel goed bij de sfeer van de Zuid Europese bouwstijl. Je kan een mooi Mediterraans reliefrijk oppervlak ermee creëren.
Het nadeel van natuurproducten zoals leemstuc is dat er vaak stof achterblijft aan je vingers of je kleding als je erlang schuurt en producten als kalkverf zijn erg gevoelig voor vingerafdrukken, vet en water. Sienna Velours heeft dat alles niet. Het is veegvast, net als het reguliere gipsstucwerk van de stukadoor. Noem het maar ‘Gips 2.0’.

Prijs Sienna Velours

Sienna Velours is verkrijgbaar in verpakkingen vanaf 25 kilo. Met een standaard emmer van 25 kg kan je 5 tot 8 m2 afwerken, afhankelijk van de egalisatie van de ondergrond en de manier van aanbrengen (met de hand of gespoten). De materiaalprijs is vanaf 20 € per m2, afhankelijk van de gewenste kleur en de toeslagen (voor extra sterkte of extra speelsheid, zoals parelmoer). In combinatie met betonstuc in dezelfde kleur komt de materiaalprijs op 30 € per m2.
De prijs om Sienna Velours te laten opbrengen is 60-80€ per m2 (arbeid en materiaal), afhankelijk van de benodigde voorbewerking (primeren en afplakken) en afwerking.